Verejne dostupné defibrilátory pred ubytovňami BARMO môžu zachraňovať životy

179124Bytová agentúra rezortu ministerstva obrany u nás obstarala a následne osadila pred vstupom do svojich ubytovacích zariadení verejne dostupné defibrilátory. V prípade potreby tak tieto prístroje umožnia poskytnúť bezodkladnú prvú pomoc pri zástave srdca ešte pred príchodom záchranárov.

Defibrilátory sú osadené na ubytovniach v Bratislave, Martine, Trenčíne a tiež v Žiline. Ako uviedol riaditeľ Bytovej agentúry rezortu ministerstva obrany Branislav Ilkovič, prístroje sú prispôsobené na jednoduché použitie laickou verejnosťou aj bez špeciálnej zdravotníckej prípravy.

„Inštaláciou defibrilátorov na jednotlivých ubytovniach pokračujeme vo zvyšovaní štandardov a bezpečnosti na ubytovniach v našej správe. Pri umiestňovaní a montáži sme dbali na to, aby okrem našich hostí a personálu boli plne k dispozícii aj širokej verejnosti,“ uviedol.

Verejne prospešnú a v budúcnosti možno život zachraňujúcu iniciatívu ocenil aj minister obrany SR Jaroslav Naď. „V rezorte obrany sa snažíme nazerať na veci širokou optikou reálneho prospechu pre našu krajinu a jej obyvateľov. Pevne verím, že tieto defibrilátory nebudú musieť byť použité, ale som nesmierne rád, že ak taká situácia príde, sú tu pre pomoc a záchranu životov,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

Snímka obrazovky 2023-03-17 o 6.20.08